Bare ett glass...

Nei, det er ikke mer som skal til. Ett enkelt glass øker risikoen for både skader og ulykker.

Bare ett glass...
Publisert
Sist oppdatert

Du tror kanskje du har full kontroll over kropp og sjel etter et beskjedent glass med alkohol? Da må du nok tro igjen, i alle fall hvis vi skal høre på en ny svensk doktoravhandling.

Hva kan du om alkohol? Ta testen her!

For i den kommer det fram at du trenger ikke drikke deg fra all sans og samling for å øke risikoen for uhell og ulykker. Det er nok med ett enkelt glass, skriver den danske forskningsportalen Videnskab. De fleste alkoholrelaterte skader skjer nemlig etter bare ett glass eller noen få glass, ifølge avhandlingen.

Små mengder alkohol kan resultere i alt fra alvorlige voldsepisoder til uskyldige uhell som å snuble eller falle av sykkelen.

Hvorfor drikker du?Menn som drikker mye øl kan risikere å miste synet

Mest i helgen

Sosiologen Hervé Kuendig, ved det svenske universitetet Karolinska Instituttet, har undersøkt sammenhengen mellom alkohol og skader.

Han kommer altså fram til at i de fleste tilfeller der alkohol er årsaken til en skade, har den skadede bare drukket en liten mengde alkohol. Skaderisikoen stiger i takt med økt alkoholinntak, ifølge Kuendig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer