Bare må ha det

Selv om finanskrisen rammer heimen, prioriterer vi disse tingene.

Selv i nedgangstider må vi ha nett. Foto: colourbox.com
Selv i nedgangstider må vi ha nett. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I nedgangstider prioriterer vi vekk mange ting. Men hva bruker vi penger på, og hva kutter vi ut? Det er ikke lenger bare mat og oppvarming som inntar topplassene. Faktisk viser undersøkelser fra Storbritannia at mange heller vil droppe noen måltider eller feriereisene fremfor å kutte ut mobiltelefonen, bredbåndet og tv-pakken, skriver forbrukertjenesten Which.

Bredbånd viktigst

På spørsmål om hvilken teknologi som er viktigst i hjemmet, vinner bredbånd soleklart. Kun 10 prosent av de spurte britene i en undersøkelse fra Ofcom vil kutte ut bredbåndet ved økonomiske vanskeligheter, mens 16 prosent vil redusere TV-abonnementene og 19 prosent vil kutte ned mobilbruken.

Dessuten er mange flere villige til å gjøre en innsats for å få billigere tjenester. For eksempel ved å bytte leverandør, eller slå sammen flere tilbud i en pakke.

Slik får du det

Mobiltelefonen: Sjekk DinSides mobilkalkulator for å finne det billigste mobilabonnementet. Og ikke gå på 1-kronesbløffene uten å sette deg inn i hva det faktisk koster.

Bredbånd: Her kan du sjekke hva du får av fart for bredbåndspengene. Det avhenger blant annet av hvor du bor. Og også her må du passe deg for pågående salgstriks. Selgere som lover både TV, telefon og ubegrenset nettilgang, får kritikk for bruk av ufine salgsmetoder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer