Boligsparing for unge (BSU)

Bare én bank igjen som gir «evig ung»-rente

Nesten alle bankene setter ned BSU-renta når du passerer en viss alder. Hva bør du gjøre med sparingen da?

RENTESJEKK: Har du BSU-konto i DNB er det slik at renta settes ned når du er over 34 år, i likhet med flere andre banker. Nå er det kun én bank som lar deg være «evig ung» med den gunstige sparekontoen. Foto: DNB.
RENTESJEKK: Har du BSU-konto i DNB er det slik at renta settes ned når du er over 34 år, i likhet med flere andre banker. Nå er det kun én bank som lar deg være «evig ung» med den gunstige sparekontoen. Foto: DNB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er drøye tre måneder siden Dinside skrev om rentene på boligsparing for unge (BSU) sist – da i forbindelse med at Danske Bank fulgte etter en rekke andre banker og informerte kundene sine om at de får lavere BSU-rente når de passerer 34 år.

Da var det kun to banker igjen som lot BSU-kundene sine være «evig unge», Sbanken og Landkreditt, men nå er det bare én igjen.

Taper 7000 kroner i avkastning

- BSU er i utgangspunktet et spareprodukt for kunder under 34 år. Fram til nå har vi valgt å tilby samme gode rente også etter at kundene våre fylte 34 år, men ønsket fremover er å gi en bedre rentefordel først og fremst til de unge som produktet primært er myntet på, sier kommunikasjonssjef i Sbanken, Kristian Fredheim, til Dine Penger.

Sbanken legger seg imidlertid et hakk over utlånsgiganter som DNB og Nordea ved å tilby «gullrente» i to år ekstra, frem til kunden fyller 36 år. Dette er også praksis i BN Bank og flere at Sparebank 1-bankene.

Hva vil dette rentetapet ha å si for Sbanken-kundene? Et regneeksempel for en 40-åring med 300.000 på BSU-kontoen viser at vedkommende vil gå fra å få i underkant av 11.000 kroner i avkastning, til omtrent 4000 kroner med en rente på 1,2 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer