Bare én bank setter ned renten

Norges Bank har kuttet styringsrenten. Men det betyr ikke at bankene gjør det samme.

Av disse bankene er det foreløpig bare Skandiabanken som har satt ned renten etter dagens rentemøte i Norges Bank.
Av disse bankene er det foreløpig bare Skandiabanken som har satt ned renten etter dagens rentemøte i Norges Bank. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag tok Norges Bank nok et grep om renten. På det planlagte rentemøtet i dag besluttet Norges Bank å kutte styringsrenten med 0,25 prosentpoeng. Den nye styringsrenten ligger nå på rekordlave 1,25 prosent.

Lurer du på hvorfor Norges Bank setter ned renten nok en gang? Les sentralbankens begrunnelse her.

Når Norges Bank setter ned styringsrenten, er det enkelte banker som alltid er tidlig ute med å justere rentebetingelsene sine. En av dem er Skandiabanken, som setter ned renten med 0,25 prosentpoeng.

- Rentekuttet skjer etter endring i styringsrenten fra Norges Bank og som følge av nedgangen i prisen på penger i markedet. Nye rentebetingelser for lån og innskudd blir gjeldende fra og med onsdag 1. juli 2009, for nye og eksisterende kunder, skriver Skandiabanken i en pressemelding.

Den beste boliglånsrenten i Skandiabanken vil etter rentekuttet ligge på 3,10 prosent, og gjelder boliglån på inntil 60 prosent.

Hva med de andre bankene?

DinSide har tatt en ringerunde til de største bankene, for å finne ut hva bankene gjør med deres rentenivå. Og det ser ut som om de fleste bankene sitter i diskusjonsmøter, og ikke er helt sikre på hvordan de skal agere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.