Strømstøtte, september 2023 (for august)

Bare én region får strømstøtte

De fire andre har hatt så lave strømpriser at de er langt unna terskelen for å få støtte. Fra i morgen starter en ny strømstøtteordning.

LAVE PRISER: I store deler av landet har strømprisene vært på et lavt nivå gjennom hele august. Foto: Annika Byrde / NTB
LAVE PRISER: I store deler av landet har strømprisene vært på et lavt nivå gjennom hele august. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

For strømkunder var det gledelige nyheter at ingen fikk strømstøtte sist måned – da hadde gjennomsnittlig spotpris i samtlige fem strømregioner vært mindre enn strømstøtteterskelen, som er på 70 øre eks mva.

Nå har en ny måned passert, og strømprisene har vært lave i fire av Norges fem strømregioner. I øst (NO1), vest (NO5) og midt (NO3) har snittprisen i august vært på 25 øre per kilowattime. I nord (NO4) ble fasiten 19 øre.

De som bor i Sørvest-Norge har imidlertid hatt høyere strømpriser enn resten. Her landet snittprisen på 91 øre inklusiv moms, som så vidt er over terskelen for strømstøtte (87,5 øre inklusiv moms). Det betyr at staten tilbakebetaler drøye tre øre per kilowattime.

Med et forbruk på 1500 kWh vil det altså utgjøre cirka 45 kroner.

En trøst får være at strømprisene i august var vesentlig lavere enn samme måned i fjor. Da var snittprisen i Sørvest-Norge på hele 543 øre, altså nesten seks ganger så høy.

Fra i morgen av (1. september) trer den nye strømstøtteordningen i kraft. I stedet for å beregne snittprisen for måneden som grunnlag for strømstøtten, gis den heller time for time. Da vil man i stor grad unngå at prisene kan være ekstreme enkelte timer av døgnet, men samtidig vil gevinsten ved å lade når strømmen er på sitt billigste bli langt mindre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer