Bare syv prosent steinbit i karbonadene

- Ikke å lure kundene, sier ICA Norge, som selger varen.

FORSKJELL? Fiskekarbonaden til venstre smaker mest fisk, mens steinbitkarbonaden til høyre smaker mer krydder. Den store steinbitsmaken uteblir derimot. Foto: Berit B. Njarga
FORSKJELL? Fiskekarbonaden til venstre smaker mest fisk, mens steinbitkarbonaden til høyre smaker mer krydder. Den store steinbitsmaken uteblir derimot. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har tidligere slått fast at det kan være svært lite fisk i fiskekakene. Men hvor mye steinbit må det være i karbonadene, før de kan kalles steinbitkarbonader?

Særdeles lite, viser det seg. I steinbitkarbonadene fra Matmestern, som produseres for ICA Norge, er innholdet svimlende syv prosent. Det samme gjelder steinbitkakene fra samme produsent.

Til sammenligning inneholder steinbitkarbonader fra konkurrenten Sjarken 15 prosent steinbit.

Les også: Ferdigmaten var ikke helt som forventet

Purre gir riktig smak

ICA Norge mener det ikke er problematisk overfor egne kunder å kalle produktet steinbitkarbonader, til tross for det minimale innholdet av steinbit.

Og begrunnelsen? Jo, innholdet av purre og hvitløk i karbonadene gir steinbitsmak, skal vi tro kommunikasjonsrådgiver Lise Mette Kjellberg.

- I tillegg til steinbit inneholder produktet også de karakteristiske smakene og krydderne i steinbitkarbonader som purre og hvitløk. Fisken og krydderet gir steinbitkakene den karakteristiske smaken alle kjenner fra steinbitkaker, og det vil da være riktig å kalle produktene Steinbitkarbonader og Steinbitkaker, sier Kjellberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer