Barn: Det kan lønne seg!

Har du lyst på barn, men er usikker på hvor mye dette vil koste? Ved hjelp av Barnekalkulatoren kan du regne ut totalkostnaden for et barn. Dersom du skal skille deg, og planlegger et liv som alenemor/far har DinSide en egen barnebidragskalkulator hvor du kan finne ut hvor mye penger du vil få fra ektefellen og staten.

Drømmefamilien kan koste mer enn du tror, men du kan også tjene penger på dine barn.  Foto: tg
Drømmefamilien kan koste mer enn du tror, men du kan også tjene penger på dine barn. Foto: tg Vis mer
Publisert

Selv om mange ikke liker å innrømme det kan barn være dyre i drift. Men hvor dyre er det ikke mange som har regnet ut. Her på DinSide finner du imidlertid et morsomt verktøy som kan hjelpe deg å beregne totalutgiftene.

Du kan spesifisere alt fra lommepenger og hobbyer til klær, mat og skolegang gjennom 18 år. Dersom sønnen begynner å klage over for lite lommepenger, kan du vise ham denne kalkulatoren og dermed slippe maset om mere penger. Er du og din ektefelle uenige om yngstedatter skal starte i speideren eller korpset, vil barnekalkulatoren fortelle hva som er best rent økonomisk.

Ved skilsmisse

Dersom dere har barn, og vurderer en skilsmisse kan det være en idé å ta en titt på Barnebidragskalkulatoren. Den av foreldrene som ikke har hovedomsorgen for barna skal betale barnebidrag til den som har hovedomsorgen. I Norge får moren i ni av ti tilfeller hovedomsorgen, og bruker du denne kalkulatoren kan du regne ut dine totale barnebidragutgifter/ inntekter.

Normalsatsene er i prosent av bruttoinntekten til den som betaler bidrag: For ett barn betales 11 prosent av brutto inntekt, for to barn er prisen 18 prosent av brutto inntekt, for tre barn er kostnaden 24 prosent av brutto inntekt, mens fire eller flere barnkoster bidragsyter 28 prosent av brutto inntekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.