Omsorgsdager

Barn i karantene? Du må betale

Dette skjer dersom de midlertidige reglene for omsorgsdager ikke videreføres fra 1. oktober.

HJEMME MED BARN: Hva skjer hvis de midlertidige reglene for omsorgsdager opphører og du må være hjemme med et barn som er satt i karantene, men som er friskt og symptomfritt? Les saken for å få svar. Foto: Shutterstock/NTB
HJEMME MED BARN: Hva skjer hvis de midlertidige reglene for omsorgsdager opphører og du må være hjemme med et barn som er satt i karantene, men som er friskt og symptomfritt? Les saken for å få svar. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om noen uker kan det være slutt på at foreldre kan bruke syke-barn-dager om skolen eller barnehagen er stengt, samt dersom barnet blir satt i karantene uten å være syk, skriver Simployer.

Så, hva må foreldre gjøre hvis omsorgsdagene er brukt opp eller regelen om at de kan brukes ved «coronafravær» uten krav om sykdom opphører 30. september?

- I så fall får det samme virkning som tilfeller der arbeidstaker har brukt opp omsorgsdagene sine eller har barn over 12 år. Arbeidstakeren må da enten ta ut ferie, fri uten lønn eller bruke avspasering eller lignende, hvis barnet må være hjemme uten å være syk, svarer jurist Karoline Dystebakken.

- Det kan eksempelvis gjelde under karantene, når dere venter på testsvar eller dersom skole/barnehage stenger, fortsetter hun.

Krav om faktisk sykdom

Dersom de midlertidige reglene opphører, er det altså krav om at barnet faktisk må være sykt for at foreldrene skal kunne bruke omsorgsdager.

Hvis barnet har symptomer på forkjølelse og av den grunn må holdes hjemme, vil sykdomskravet kunne være oppfylt. Dette vil nok ofte være tilfelle, men er barnet friskt og symptomfritt, vil omsorgsdager ikke kunne brukes, skriver Simployer.

SELVTEST: Det er flere ting du må tenke på når du skal ta coronatest selv. Vi viser vi deg hvordan det skal gjøres. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Hvordan kan arbeidsgiver kontrollere om en ansatt er hjemme med et sykt eller friskt barn, da?

- Arbeidsgiver kan ikke kreve legeerklæring for barns sykdom ut året. Det vil si at arbeidsgiver må basere seg på informasjonen fra arbeidstakeren, og så vurdere om vilkår for å bruke omsorgsdager er til stede. Arbeidsgiver har rett på informasjon som er nødvendig for å foreta denne vurderingen, svarer Dystebakken.

Statssekretær Vegard Einan i Arbeids- og sosialdepartementet forklarer at arbeidsgiver vanligvis har rett til å kreve legeerklæring fra og med fjerde «hjemme med sykt barn»-dag.

- Men på grunn av den usikre situasjonen under pandemien, er det gitt unntak fra dette ut 2021, sier Einan til Dinside.

Fortsatt doble omsorgsdager

Videre understreker Dystebakken at den doble kvoten med omsorgsdager, ble besluttet å gjelde for hele 2021.

- Overføring av omsorgsdager mellom foreldre i perioder der skolen eller barnehagen er stengt, gjelder også ut året. Regjeringen følger med på smittesituasjonen og vurderer behovet for eventuelle endringer fortløpende, legger statssekretær Einan til.

Det som eventuelt endres fra 1. oktober, er hva omsorgsdagene kan brukes til.

- Dersom unntaksreglene ikke videreføres ytterligere, vil vi gå tilbake til de «gamle reglene» som gjaldt før pandemien. Det betyr at omsorgsdager som hovedregel kun kan brukes dersom barnet eller barnepasser faktisk er syk, sier Simployer-juristen.

... men ikke dobbel betaling

Avslutningsvis minner Dystebakken om at selv om omsorgsdagene er doblet, har ikke arbeidsgiver dobbelt betalingsansvar.

Arbeidsgiver har aldri ansvar for å betale omsorgspenger mer enn ti dager per år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer