Omsorgsdager

Barn i karantene? Du må betale

Dette skjer dersom de midlertidige reglene for omsorgsdager ikke videreføres fra 1. oktober.

HJEMME MED BARN: Hva skjer hvis de midlertidige reglene for omsorgsdager opphører og du må være hjemme med et barn som er satt i karantene, men som er friskt og symptomfritt? Les saken for å få svar. Foto: Shutterstock/NTB
HJEMME MED BARN: Hva skjer hvis de midlertidige reglene for omsorgsdager opphører og du må være hjemme med et barn som er satt i karantene, men som er friskt og symptomfritt? Les saken for å få svar. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om noen uker kan det være slutt på at foreldre kan bruke syke-barn-dager om skolen eller barnehagen er stengt, samt dersom barnet blir satt i karantene uten å være syk, skriver Simployer.

Så, hva må foreldre gjøre hvis omsorgsdagene er brukt opp eller regelen om at de kan brukes ved «coronafravær» uten krav om sykdom opphører 30. september?

- I så fall får det samme virkning som tilfeller der arbeidstaker har brukt opp omsorgsdagene sine eller har barn over 12 år. Arbeidstakeren må da enten ta ut ferie, fri uten lønn eller bruke avspasering eller lignende, hvis barnet må være hjemme uten å være syk, svarer jurist Karoline Dystebakken.

- Det kan eksempelvis gjelde under karantene, når dere venter på testsvar eller dersom skole/barnehage stenger, fortsetter hun.

Krav om faktisk sykdom

Dersom de midlertidige reglene opphører, er det altså krav om at barnet faktisk må være sykt for at foreldrene skal kunne bruke omsorgsdager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer