Barn kan spise seg smartere

Barn som sliter på skolen kan bli dramatisk bedre hvis de får tilskudd av omega-3, viser engelsk forskning.

Publisert
Sist oppdatert

110 barn med koordinasjons-, konsentrasjons-, lese- og skrivevansker som presterte langt under gjennomsnittet på skolen deltok i undersøkelsen, som varte i seks måneder.

Noen av barna fikk et kosttilskudd, Eye Q, som inneholder omega-6 og omega-3-fettsyrer - resten fikk placebo.

Og resultatene var oppsiktsvekkende gode.

- Vi så dramatiske forbedringer. Hos noen barn tok det bare noen uker. Oppmerksomheten ble forbedret med opp til 400 prosent. Mange gikk fra å skrive uleselig til leselig, og tester viste at de ikke lenger var hyperaktive, sier Madeleine Portwood, som er utredningspsykolog i Durham og gjennomførte studien sammen med doktor Alexandra Richardson fra Oxford University.

Forskerne sier barna i studien også ble mye åpnere, fikk bedre selvtillit og hadde lettere for å kommunisere.

- Vi tror at vi med dette forskningsprosjektet har tatt et stort skritt fremover for å forbedre disse barnenes liv på skolen, sier hun.

Hun får støtte fra professor Birgitta Strandvik ved Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg, som har gått gjennom resultatene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer