Barn og jobb truer mannens trofasthet

Ifølge en studie fra universitetet i Indiana, USA, er det mest sannsynlig at menn vil være utro når…

Publisert
Sist oppdatert

ul>

 • Det er et nyfødt barn i hjemmet
 •  

  • Det går dårlig på jobben
   

  • Det går bra på jobben
   

  • Han føler seg gammel
   

  Sexolog Esben Esther Pirelli Benestad sier det er velkjent i sexologmiljøer at det er mer samlivsprøblemer i forbindelse med svangerskap og spebarnstid, og det bør flere være klar over og gjøre noe med.

  - Det er en erfaring blant sexologer at noe av det som er aller mest truende for et heteroseksuelt forhold, er svangerskap, førdsel og spebarnstid. Mannen føler seg ofte tilsidesatt i forhold til barnet. Mor har hele kroppen sin opptatt med amming. Begge foreldre prøver av alle krefter å tilfredstille alle barnets mulige behov. De blir slitne og glemmer hverandre.

  - Det er alt for lite fokus på dette i planlegging og informasjon omkring svangerskap, fødsel, spebarnstid og i det hele tatt: Barn i hus eller mage.

  - Dersom partene brukte mer tid på å snakke om hva de trenger og ikke minst hva som kunne være godt, ville de gi seg selv større muligheter til både å ta vare på seg selv og parforholdet, sier sexologen.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer