Barn utbrente av mobilen

Flere unge lider av kronisk søvnløshet, og faren for å bli utbrent er stor. Mobiltelefonen kan være en av årsakene, mener ekspertene.

Publisert
Sist oppdatert

Venneprat og sms-ing midt på natten. Mobilspill til langt ut i de små timer. Problemet er økende og mange skoler må innfinne seg med skoletrøtte og ukonsentrerte elever.

Problemer med grenser- Det handler om ungdom som har problemer med å sette grenser for den nye teknologien. De synes det er helt naturlig å snakke med hverandre midt på natten, sier den svenske skolelegen Ulla Palenius, til svenske Aftonbladet.

Å få for lite søvn kan gi problemer. I verste fall kan det føre til stressrelaterte sykdommer, som utbrenthet.

LES OGSÅ: SLIK UNNGÅR DU Å BLI UTBRENT

Palenius møter ungdom som går i grunnskolen og på videregående skole. Hun reagerer sterkt på hvor mange elever som viser tegn på søvnmangel og konsentrasjonsproblemer. Hun mener at problemet er økende fordi stadig flere barn har egen mobiltelefon.

Blir rastløseProfessor Turid Heide, spesialist i elektronisk avhengighet blant barn og ungdom, sier at alle kan, i større eller mindre grad, bli avhengige.

LES OGSÅ: - MOBIL KAN VÆRE FARLIG FOR BARN

- Jeg har sett mennesker som ikke kan legge fra seg mobiltelefonen, og som blir helt rastløse, distré og som til og med kan få sammenbrudd hvis de ikke har den med seg, sier Heide til norskskolenett.no

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer