Barna dine leker farlig

Du har vel forsikret huset ditt, bilen din og båten din? Kanskje også hunden og mobilen din? Men hva med barna? Bare en av tyve nordmenn har tegnet en sykdomsforsikring for barnet sitt.

Publisert

Skjer det et alvorlig uhell når barnet ditt står på ski eller hjelper onkel Sam med å snekre, kan det føre til økonomisk ruin for hele familien. Har du en barneforsikring, er du sikret mot det verste.

En bra barneforsikring skal forsikre barna dine hvis de blir utsatt for en ulykke eller sykdom. Folketrygden dekker bare de mest grunnleggende behov. Det betyr at en vanlig familien vil oppleve at økonomien revner hvis ulykken skulle være ute.

Ulykke eller sykdom?

Ifølge Forsikringsnæringens Hovedorganisasjon (FNH) er bare 20 prosent av norske barn dekket av en ulykkesforsikring, og bare 5 prosent av en kombinert ulykkes- og sykdomsforsikring.

- Minimum 90 prosent av de barna som blir varig uføre, blir det som følge av en sykdom, sier Stein Haakonsen, informasjonssjef i FNH. Derfor er det naturligvis viktig også å tegne en forsikring som dekker sykdomstilfellene.

Et barns sykdom kan føre til at familien må kjøpe nytt hus, spesialtilpasset bil, eller at en av foreldrene må si opp jobben sin. Disse forholdene vil gi de fleste familier en økonomisk belastning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer