Barnas eneste redning

- Mitt beste råd er at folk må være ærlige overfor hverandre når bidraget skal avtales, ellers går dette riktig galt, sier Stig Rusten i Aleneforeldreforeningen til DinSide.

Publisert
Sist oppdatert

Rusten mener at de nye bidragsreglene regelverket er så forvirrende at mange er handlingslammet for tiden.

- Folk vet simpelthen ikke hvordan de skal gjøre nye avtaler om barnebidrag, sier han, og mener at regelverket er så upresist at det eneste som kan redde barna er at foreldrene viser sunn fornuft og vilje til dialog.

Hvilken inntekt?

Som eksempel på hvor reglene gir for store muligheter for skjønn, trekker han fram personinntekten, som skal ligge til grunn for fordelingen av underholdsbidraget.

Hele (brutto) personinntekten til begge parter skal legges til grunn i beregningen av fordelingen, inkludert aksjeutbytte, næringsinntekt, firmabil og andre naturalia som ikke går frem av lønnsslippen.

- Men det står ikke noe sted i regelverket om det skal være inntekten i år eller i fjor som legges til grunn for fordelingen. Det står heller ingenting om hvilke dokumenter som skal gjelde for å dokumentere denne inntekten, sier Rusten, og viser til at folks lønnsslipper ikke er tilstrekkelig til å vise verdien av frynsegoder - som for eksempel firmabil. Trygdeetatens kalkulator er heller ikke presis om hva som skal være dokumentasjon for partenes inntekter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer