Barnas julegaveønsker

Vet du ikke hva du skal kjøpe til tantebarnet? Vi gir deg gode tips, til både små og store, og gutter og jenter.

Publisert
Sist oppdatert

Mens jenter i voksen alder er ganske glade i myke pakker, skal man ikke tro at Christoffer på fem, eller Caroline på ni er det samme.

Harde fakta

Barn flest vil gjerne ha harde pakker, selv om foreldrene deres noen ganger synes at det er smart med myke pakker også. I denne artikkelen tar vi barnas standpunkt, og derfor er de fleste gavetipsene av den harde typen.

Vet du nøyaktig hva du skal kjøpe, ja, da er det jo ikke noe problem. Men er du usikker, eller trenger en god idé eller to, vil vi med denne listen gi deg en pekepinn på hva vi tror at de søte små kunne bli glad for.

Tre alderskategorier

Gavene ligger (for de flestes vedkommende) mellom 100 og 700 kroner. Vi har delt inn ønskene i tre kategorier:

 • Jenter og gutter fra 3-6 år

 • Jenter og gutter fra 7-9 år
 • Jenter og gutter fra 10-12 år
 • Under hver kategori finner du gaver som passer for begge kjønn, og spesifikt for henholdsvis jenter og gutter. Cirka pris eller veiledende pris er oppgitt under hver gaveidé. Vær oppmerksom på at det er vanskelig å kategorisere alle lekene helt eksakt under én bestemt alderskategori. Dette er ytterst veiledende.

  For enkelhetens skyld har vi valgt ut gaver som du får kjøpt i de fleste leke- og sportsbutikkene. Vi gjør også oppmerksom på at mange leker fås i flere ulike merker, dette gjelder for eksempel leke-PCer, radiostyrte biler og helikoptre, akebrett, skøyter og trillekofferter. I tabellene under viser vi bare ett merke for hver leketype. Tabellene er med andre ord ment som inspirasjon.

  Barn 3-6 år

  Jenter og gutter 3-6 år
     


  Gavetips til de litt eldre barna:

 • Barn 7-9 år

 • Barn 10-12 år

 • Et annet gaveforslag som vil være i høy kurs hos mange barn, er spill til eksempelvis Nintendo, Playstation og Xbox. Men her må gjelder det vite litt mer om det enkelte barnets spesifikke ønsker.

  Har du gode forslag til barnas julegaveønsker? Tips gjerne dine medlesere i debatten under.

  Mer jul:


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer