Digital betaling for barn:

«Barne-Vipps» lanseres i vinter

Og det blir ingen nedre aldersgrense.

BARNE-VERSJON: I vinter lanserer Vipps en egen barneversjon av appen. Foto: Kristin Sørdal
BARNE-VERSJON: I vinter lanserer Vipps en egen barneversjon av appen. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Vipps har i skrivende stund litt over 3 millioner brukere, og ungdom kan fra fylte 15 år benytte seg av betalingsappen.

Allerede da Vipps var DNB-eid var de i gang med å lage en egen løsning også for barn, men den ble lagt på is.

Nå kan Vipps imidlertid fortelle at deres barneversjon er på vei.

- Vi har jobbet en stund med en versjon av Vipps som kan brukes av de under 15 år, og kommer til å lansere en versjon av Vipps med begrenset funksjonalitet for disse brukerne i løpet av vinteren, forteller Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps, til Dinside.

En funksjon i appen

Vipps for barn kommer ikke til å bli en egen app.

- Det blir den samme Vipps-appen, hvor ikke all funksjonalitet er tilgjengelig. Foreldrene vil ha god oversikt over barnas bruk, og appen blir tilgjengelig for barna ved at foresatte godkjenner dette i sin app.

Det vil ikke bli noen nedre aldersgrense for å benytte barneversjonen av Vipps.

- Vi lar foreldre eller foresatte bestemme når deres barn skal få tilgang til Vipps, sier Kjærnes, og legger til at de har hatt en tett dialog med både Barnevakten og Forbrukertilsynet underveis, slik at de har blitt rådført underveis i utviklingsprosessen.

Innenfor kravene

Forbrukertilsynet bekrefter overfor Dinside at de har vært i dialog med Vipps underveis i utviklingen av deres barneapp.

- Det vi har fått presentert er - så langt vi har fått brakt på det rene - tilpasset aldersgruppen i tillegg til at det er lagt opp til god foreldrekontroll og vil være innenfor kravene etter markedsføringsloven, sier forbrukertilsyn Elisabeth Lier Haugseth.

De sier videre at barn i stadig større grad tar del i den digitale forbrukerhverdagen. For Forbrukertilsynet er det særlig viktig at nye digitale tjenester og produkter tilpasses når de retter seg til denne aldersgruppen.

Lanseringsdato ikke bestemt

Nøyaktig når i vinter barneversjonen skal være på plass, kan Kjærnes foreløpig ikke si noe om.

- Vi gjør en «softlaunch» i første omgang, slik at vi kan få tilbakemeldinger fra brukerne som gjør at vi kan justere og endre underveis, forteller hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer