Barnebidrag

Publisert

Den av foreldrene som ikke bor sammen med barnet, skal betale underholdsbidrag.

Dere kan fritt inngå avtale om bidragets størrelse, men hvis dere ikke klarer å bli enige kan dere be trygdekontoret om å fastsette bidraget.

Hovedregelen når bidragsfogden fastsetter bidraget, er at det skal utgjøre en viss prosent av den bidragspliktiges inntekt, avhengig av antall barn som den bidragspliktige forsørger. 1 barn=11 prosent 2 barn=18 prosent3 barn=24 prosent 4 eller flere barn=28 prosentBidraget betales til barnet er 18 år, og kan på visse vilkår forlenges når barnet fortsatt går på skole.

Bidragsforskudd

Barnet kan ha rett til forskudd på barnebidraget (bidragsforskudd). På den måten blir barnet sikret et visst minstebeløp, uavhengig av den bidragspliktiges inntekt og innbetalinger.

Forskuddet er på 1 090 kroner i måneden per juni 1999.

Betaling/innkreving av bidraget

Når trygdekontoret utbetaler bidragsforskudd, eller overgangsstønad til enslig forsørger, har folketrygden rett til deler av det bidraget som den andre av foreldrene skal betale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer