Barnefelle i utlandet

SMS-prisene i utlandet skal gå ned fra 4 til 1 kroner, men ikke gled deg for tidlig. Det skjer tidligst til jul.

De unge utbyttes:  Netcom tar 75 kroner pr. megabyte av kontantkortkunder ved bruk av deres eget nett i Danmark.
De unge utbyttes: Netcom tar 75 kroner pr. megabyte av kontantkortkunder ved bruk av deres eget nett i Danmark. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste barn og ungdommer har telefoner med kontantkort. Ved å bruke disse i utlandet, blir de gjenstand for teleselskapenes nesten perverse grådighet. En kontantkortkunde i Netcom må for eksempel betale 3,99 kroner for å sende en SMS i Danmark. Hjemme i Norge koster det 69 øre (Netcom YoungTalk). Prisen er altså nesten seks ganger så høy, enda Telia eier nettet i Danmark også (Netcom er Telias varmerke i Norge).

KALKULATOR: Se prisene for mobilsurfing i utlandet

Fra og med i sommer skal en SMS koste maksimalt 11 cent, eller 96 øre innenfor EU. Men det er først fra årsskiftet at disse prisene vil gjelde norske kunder, og utsugerne altså må se prisene falle med 75%.

Men SMS er ikke alt.

Ublu datapriser

Det koster 125 kroner for den samme kontantkortkunden å laste ned 1 megabyte data i Storbritannia. Nå lager de fleste store nettsteder egne mobilutgaver, men er du så uheldig å laste ned den vanlige internettutgaven til VG, er forsiden her gjerne på 2 megabyte. Det betyr at det koster 250 kroner å lese den ene siden. Joda, VG er en god avis, men..

Også vanlige kunder plyndres. Tele2 tar 105,89 kroner pr. megabyte fra alle sine norske mobilkunder ved surfing i Danmark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer