Statsbudsjettet 2018

Barnehageforeldre må betale mer

Maksprisen i barnehagene foreslås å øke neste år.

DETTE SKJER MED FAMILIEUTGIFTENE: Barnefamilier må betale mer for barnehageplass, og får ikke mer i fradrag eller stønader. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
DETTE SKJER MED FAMILIEUTGIFTENE: Barnefamilier må betale mer for barnehageplass, og får ikke mer i fradrag eller stønader. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forslag til statsbudsjett 2018, foreslår regjeringen å øke maksprisen på barnehageplass.

Her er endringene som foreslås for barnefamiliene.

Økt makspris på barnehageplass

Regjeringen foreslår en reell økning i maksimalprisen for en barnehageplass med 110 kroner per måned til 2.910 kroner fra 1. januar 2018.

Regjeringen viderefører det nasjonale kravet til redusert foreldrebetaling og ordningen med gratis kjernetid for tre-, fire- og femåringer i familier med lav inntekt.

Foreldrefradraget holdes uendret

Regjeringen foreslår at foreldrefradraget holdes på samme beløp som året før, med 25.000 kroner i fradrag for ett barn og 15.000 kroner for hvert barn utover det første.

Barnetrygden blir uendret

Regjeringen vil ikke øke barnetrygden, men holder den på dagens nivå. Satsen for barnetrygden holdes fast på 970 kroner i måneden, viser forslaget til statsbudsjett for 2018 som regjeringen la fram torsdag.

Kontantstøtten uendret

Departementet foreslår å holde satsene for kontantstøtte uendret.

Dagens statsbudsjett er kun et forslag:

Dette er forslag til statsbudsjett

Budsjettet som legges frem nå, er et forslag til statsbudsjett, som legges frem for Stortinget.

Det legges alltid frem i begynnelsen av oktober året før budsjettåret, og derfor omtales det som Statsbudsjettet 2018. Statsbudsjettet legges frem sammen med nasjonalbudsjettet som redegjør for de samfunnsøkonomiske betraktningene som ligger til grunn for budsjettet.

Forslaget til statsbudsjett skal deretter behandles av Stortinget, og kommer med endringer. Stortinget vedtar det endelige budsjettet, som da blir bindende for regjeringen og dermed for statsadministrasjonen. Revidert nasjonalbudsjett kommer i mai 2018.

Les mer om forskjellene på statsbudsjett og revidert nasjonalbudsjett i denne saken:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer