Barnehagenes verste fiender

KOMMENTAR: Alle vil ha barnehageplass, men ingen vil ha en barnehage som nabo.

Publisert
Sist oppdatert

Desperate tider

Det er desperate tider. Hovedopptaket til barnehagene er over, og ifølge Kommunenes Sentralforbund står 25.000 barn uten plass.

Dette gir oss 25.000 par frustrerte foreldre - og vi kan gå utifra at det berører omtrent 50.000 arbeidstakere. En rimelig stor, og meget fortvilet, gruppe som burde kunne legge nok press på politikerne til å få bukt med problemet.

Politikerne på sin side har lovet gull og full barnehagedekning innen 2007. Noen har til og med gått så langt at de har sagt seg villige til å forlate sin ministerpost, dersom dette ikke innfris. Og med full finansieringsvilje i de fleste kommunene med skrikende barnehagemangel, skulle det vel ikke være så vanskelig?

Tidstyven

Ifølge Jan-Egil Clausen, administrerende direktør i Omsorgsbygg (som har ansvaret for å bygge ut kommunale barnehager, red. anm.), er det flere faktorer som gjør det vanskelig å bygge nok barnehager. Manglende innsats fra politikerne er ikke på listen hans.

- Tidsaspektet er nok den største trusselen for å nå målet om full barnehagedekning innen 2007, sier Clausen. - Det er så mange ulike godkjennelser man må ha før en kan gå i gang og bygge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer