Barnetilsyn

I tillegg til forbruksutgifter og bokostnader inngår tilsynsutgifter i underholdskostnaden. Dette kan være utgifter til offentlig eller privat barnehage, dagmamma eller skolefritidsordning.

Publisert
Sist oppdatert

Det er litt forvirrende at man i modellen tilsynelatende legger til den offentlige støtten bidragsmottakeren mottar til barnetilsyn. Barnetrygden blir jo trukket fra.

Men den offentlige støtten legges ikke til. Det er underskuddet for bidragsmottakeren som legges til som en del av underholdskostnaden.

Offentlig støtte til barnetilsyn beregnes med utgangspunkt i sjabloner, altså passende kostnader som anses omtrent dekkende for alle, uten hensyn til hva som faktisk betales. Avhengig av bidragsmottakers øvrige inntekter, dekker det offentlige 66% eller 33% av disse beregnede kostnadene til barnetilsyn. Det er to forskjellige sjabloner, en for heltids tilsyn (som heldags barnehage - 33 timer eller mer) og en for halvtid (som skolefritidsordningen - under 33 timer).

Siden det offentlige ikke dekker alt, legges det som mangler til underholdskostnaden. Siden alt er basert på sjabloner, blir også det overskytende beløpet en sjablon. Vi behøver bare å kjenne til om bidragsmottaker har heltids eller halvtids tilsyn og om vedkommende har 66% eller 33% stønad.

De beregnede, overskytende beløpene for 2003 ligger her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer