Barnetrygd & småbarnstillegg

Publisert

Alle barn bosatt i Norge skal ha barnetrygd. Barnetrygden blir gitt fra og med måneden etter at barnet er født, og til og med den måneden det fyller 18 år.

Satser og tillegg:Barnetrygdsatsen for første og andre barn er på 11.112 kroner i året per januar 1999. Satsen for tredje og hvert av de påfølgende barn er på 13.092 kroner i året per januar 1999.Er barnet mellom ett og tre år, har du også krav på et småbarnstillegg. Satsen er 7.884 kroner i året per januar 1999.Bor du i Finnmark eller i Nord-Troms, får du et tillegg til barnetrygden. Tillegget er på 3.792 kroner i året per januar 1999.

Barnetrygd og enslige forsørgere:

Utvidet barnetrygd: Dersom du er alene om den daglige omsorgen for barnet, kan du få barnetrygd for ett barn mer enn det faktiske antallet barn.

Dette gjelder forsørgere som er ugifte, skilte, separerte, gjenlevende ektefeller mv.

Merk: Hvis du er enslig forsørger, og lever i et ekteskapslignende forhold, med en annen enn den andre av barnets foreldre, og har gjort det i minst 12 av de siste 18 månedene, mister du retten til utvidet barnetrygd.Ekstra småbarnstillegg:Tillegget kan gis til enslig forsørger som mottar utvidet barnetrygd, og som får uredusert overgangsstønad samtidig. Vilkåret er at yngste barn må være mellom null og tre år gammelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer