Barnetrygd og kontantstøtte opp, forsørgerfradrag vekk

Regjeringen foreslår å utvide barnetrygden fra 16 til 18 år fra 1.1.2000. Samtidig fjernes forsørgerfradraget.

Publisert

- De aller fleste barn går på skole og forsørges av sine foreldre også etter de har fylt 16 år. Forsørgerplikten etter barneloven varer til barnet er 18 år. Derfor vil vi utvide barnetrygden, sier barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland. Dette innebærer at alle barn under 18 år får barnetrygd fra 1/1.2000 til og med den måneden de fyller 18 år.

Kontantstøtten

Regjeringen går inn for å øke satsen for kontantstøtte fra 2263 kroner til 3000 kroner i måneden. Dette er i samsvar med avtalen mellom regjeringspartiene, Høyre og Fr.p. Samtidig vil Regjeringen at fedre skal få selvstendig rett til fødselspenger for barn født etter 1. juli 2000.

Forsørgerfradrag

Forsørgerfradraget i skatt foreslås opphevet og innlemmet i barnetrygden. Endringen gjør overføringsordningene enklere for barnefamiliene. Forsørgerfradraget utgjør 1 820 kroner for barn under 16 år og inntil 2 540 kroner for barn mellom 16 og 18år.

Videre foreslår regjeringen å videreføre søskengraderingen med to satser, en for første og andre barn og en noe høyere for tredje og hvert av de øvrige barna. Søskengraderingen ble modifisert i 1999 ved at antall satser ble redusert fra fem til to.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer