Barnslig utstyrshysteri

Denne uken er det première på Harry Potter og fangen fra Azkaban. Norske kinematografer åpner dørene, og foreldre åpner lommebøkene. For det er ikke bare boken og filmen barna vil ha... Her er prisene som burde få alle småbarnsforeldre til å skjelve i buksene.

Publisert
Sist oppdatert

Er du en litt middels kul forelder kommer den lille trollmannen til å koste deg adskillige tusenlapper i løpet av de nærmeste årene. Om du ikke allerede har punget ut ikke helt ubetydelige beløp, da. Hvordan?

Slik stjeler Harry Potter dine hardt opparbeidete kroner.

Men det er ikke bare Harry Potter som er ute etter pengene dine. En etter en sniker tyvene seg fra lerretet og inn i leketøysbutikkene, supermarkedene og godteridiskene - for ikke å snakke om isdisken - og det blir du som må betale for kalaset. Det starter tidlig.

Utstyrshysteriet begynner allerede i ettårsalderen. Den britiske statskanalen BBCs Teletubbies, kjent for sin nesten konsonantløse babyprating i beste barneTVtitttetid, har solgt både kosetubbies, videofilmer, matbokser etc.

BILDESPESIAL: Dette vil barna ha - og så mye koster det.

Også Byggmester Bob har tatt turen over nordsjøen fra England. - Kan det fikses? Tittelmelodien ble en landeplage og fikk innpass på topp 20-listen for et par år siden, og fremdeles står byggmestern øverst på ønskelisten for norske småbarn, fra to-årsaldreren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer