Båtplassen dyrere enn båten

Du får en fin familieseilbåt til 55.000 kroner. Båtplassen koster 400.000.

Sjøen for alle:   Det er verre når du skal i land. Der koster båtplassen ofte mer enn båten. Foto: Colorbox
Sjøen for alle: Det er verre når du skal i land. Der koster båtplassen ofte mer enn båten. Foto: Colorbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er et voldsomt press på båtplasser i Oslofjorden. Oslo er naturlig nok dyrest, men også i ytre fjord utover mot Tønsberg og Fredrikstad er det langt dyrere enn i resten av landet. Faktisk koster det like mye å leie en båtplass for én sesong i Oslo som å kjøpe en plass på Vestlandet til odel og eie.

En båtplasseier i Oslo foreslår i en annonse at han stiller båtplass, mot å få bruke båten din gratis.

Greie turseilere til 55.000

Nå har vi ikke besiktiget dem, men ut fra bildene kan du få billige og gode båter i vår. Hva med denne H-båten, for eksempel, en populær klasse det stadig arrangeres regattaer for og en grei turbåt med overnattingsmuligheter for dem som allerede er gode venner. 55.000 kroner er prisforlangende.

Denne Lill-Scampien, også til 55.000 kroner, har til og med innenbordsmotor.

Eller en Granada 24 til 60.000, visttnok også en velseilende familiebåt som er egnet for dagsturer på fjorden, overnattinger på øyene og seilferie for dem som ikke har de høyeste komfortkravene.

Seilbåter har mange stag, karabinkroker, vinsjer, strekkfisker, stag, vant, fall, salingshorn, cunninghamer, spinnakerbommer og lik som skal vedlikeholdes og koster forbausende mye å skifte ut. Men de er alt i alt rimelige i drift, spesielt er de billige å forsikre. Det stjeles ikke seilbåter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer