Batta raser mot Høyre

Peter Batta i Huseiernes landsforbund mener regjeringen bryter løfter om kutt i boligskatten. Han bruker ord som lureri, pipelort og juksemakere.

Publisert
Sist oppdatert

- Alle tre regjeringspartiene har lovet velgerne at de skal redusere boligkatten. Disse løftene bryter de nå, sier Peter N. Batta, administrerende direktør i Huseiernes Landsforbund (HL) til DinSide.

Peter Batta.
Peter Batta. Vis mer


En pipelort

Batta peker på at Sem-erklæringen sier at regjeringen skal kutte betydelig i boligskatten innen tre år.

Han fnyser av regjeringens kraftigste kutt denne gangen - hevingen av bunnfradraget fra 80.000 til 90.000 kroner.

- Det er ingenting, en bagatell, en pipelort, kun et museskritt i riktig retning. Vi hadde forventet oss et jafs denne gangen, og er meget skuffet, sier HL-sjefen.

Forslaget til økning i bunnfradraget gir ikke mer enn 70 kroner i skattekutt for folk flest.

Lureri


Regjeringens andre tiltak som berører boutgiftene, er å likestille samboere med felles barn likestilles med ektepar ved boligsalg.

Samboere skal kunne selge bolig etter samlivsbrudd uten å betale skatt av det.

Regjeringen rører verken den generelle boligskatten eller dokumentavgiften på 2,5 prosent.

- Regjeringen lokket til seg velgere med løftene om kutt i boligskatten. Dette er det tredje statsbudsjettet de legger fram uten å gjøre noe. Dette grenser til lureri. Juksemakere er de, sier Batta.

Mot Høyre

Huseiernes landsforbund har tidligere anbefalt folk å stemme Høyre på bakgrunn av at partiet gikk inn for å redusere boligskatten.

- Hva sier dere nå?

- Vi er misfornøyd med regjeringen som helhet, men særlig med Høyre siden partiet har finansministeren, sier Peter Batta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer