Kommentar:

– Be om ekstra skattetrekk

Så slipper du å gå på en smell neste sommer.

FORSVINNER: For mange, undertegnede inkludert, blir det ikke noe reisefradrag på neste års skatteoppgjør. Det bør du komme i forkjøpet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FORSVINNER: For mange, undertegnede inkludert, blir det ikke noe reisefradrag på neste års skatteoppgjør. Det bør du komme i forkjøpet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Mandag ble det besluttet å påby hjemmekontor for alle det er praktisk mulig for, i Oslo kommune. Også i resten av landet er det langt flere på hjemmekontor nå, enn i en normalsituasjon.

For andre har hjemmekontor-perioden allerede vart lenge. Personlig har jeg hatt hjemmekontor siden mars, og jeg deler skjebne med mange.

Men det kan også gi hjemmekontoristene en skattesmell neste år. Med lang avstand til jobb får jeg nemlig reisefradrag til vanlig, men i 2020 blir det langt færre turer til hovedstaden enn normalt. Skal man gjøre rett i skattemeldingen neste gang, er det et fradrag man må huske å endre på.

Og jeg er ikke alene - i følge tall fra SSB var det nesten 280.000 skatteytere som fikk reisefradrag i 2018.

For min del kommer jeg ikke en gang over egendandelen på 22.700 kroner i år og får derfor ikke reisefradrag i 2020, i hvert fall ikke om det blir hjemmekontor ut året. For måten dette er lagt opp på gjør at man ikke får 1/6 av reisefradraget for to måneder med reising til og fra jobb.

Ifølge Skatteetatens reisefradragskalkulator har jeg normalt et skattelette på 6.214 kroner på grunn av dette reisefradraget:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer