Bedrar kjæresten med prostituert

Skylder han på "overtid" i dag igjen? Mange av horekundene er menn i fast forhold.

Publisert
Sist oppdatert

Én av ti menn betaler for sex. Og nesten halvparten av mennene har en kone eller kjæreste som ikke aner hva mannen gjør med andre kvinner, viser en engelsk undersøkelse.

Tallene er høyere enn noen annen tidligere undersøkelse har påvist. Forskerne bekymrer seg nå for om mennene forstår hvilken risiko de løper for å få smittsomme kjønnssykdommer.

- Denne undersøkelsen fokuserer på risikoen som menn utsetter seg for, og risikoen som de også påfører sine partnere, sier forskningsleder Tamsin Groom ved The Sandyford Initiative i Glasgow, Scotland.

Tar store sjanserUndersøkelsen som omfatter svar fra 2.665 menn, viser at 43 prosent av mennene som betaler for sex, er i et fast forhold. Og én av tre horekunder går gjentatte ganger til prostituerte til tross for at de har en fast partner.

Horekundene som kjøper sex i utlandet ser også ut til å være mer uforsiktige enn andre menn når det kommer til å beskytte seg mot kjønnssykdommer. I denne gruppen ville dobbelt så mange menn gå med på samleie med en ny partner uten å bruke kondom.

- Til tross for disse resultatene, er det ingen grunn til panikk. For det er jo ikke slik at alle menn betaler for sex, og de fleste gjør det på en sikker måte uansett, mener Groom. Han er ikke så opptatt av om menn bør gå til prostituerte, men håper at alle horekunder vil redusere risikoen for farlige sykdommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer