Bedre å snakke enn skrive om følelser

Fikk du ikke noen kjærlighetsbrev i går? Ikke fortvil: Ifølge en psykologiprofessor er kjærlighetsbrev altfor klissete og en ren turn-off.

Publisert
Sist oppdatert

Brev og e-post som gir uttrykk for følelser er ren turn-off, mener en amerikansk psykologiprofessor. Han har studert dette i to år. Hvorvidt han har fått noen forferdelige kjærlighetsbrev vites ikke.

MisforståelserI følge Don Forsyth uttrykker et for langt og følelsesladet brev i løpet av de første to ukene av et forhold at man er trengende. Kjærlighetsbrev kan dessuten lett gi feil mening. Forsyth trekker fram et eksempel: Mens en avsender mente brevet ga en søt beskjed, leste partneren det som et brudd.

Forskere har studert kjærlighet i årevis. Hva skjer når folk forelsker seg og hvordan forandres forelskelsen etter hvert? En ny kjærlighetsstudie foreslår å lese samme bok eller dele fritidsaktiviteter dersom dere er i et langtidsforhold. En annen undersøkelse har kommet fram til at hjernen assosierer kjærlighet med en intens følelse som sammenlignes med rus. En tredje studie har undersøkt om kjærlighet var en følelse. Svaret var nei.

Fristes av andreGian Gonzaga har undersøkt om par blir fristet av andre attraktive mennesker. Deltakerne prøvde å fjerne et bilde av en annen mann eller kvinne fra hjernen, men klarte det ikke. Først da de fokuserte på følelsene de hadde for partneren kunne de unngå å tenke på andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.