Bedre behandling av kreft

Trenger vi medisiner som gjør mer skade enn nødvendig? Målsøkende behandling gjør kreftmedisinene enda bedre.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens behandling av kreft har reddet mange liv. Men cellegift dreper ikke bare kreftcellene, men alle celler som deler seg. Dette skaper bivirkninger som mageproblemer, hudbesvær, håravfall og økt infeksjonsrisiko.

Et målsøkende legemiddel kan derimot hemme veksten av kreftceller, samtidig som den påvirker de vanlige cellene i mindre grad.

- Målsøkende behandling er basert på kunnskap om kreftens mekanismer, sier Fredrik Erlandsson, medisinsk ansvarlig ved Bayer HealthCare Onkologi i Sverige.

Bayer HealthCare produserer et av de målsøkende legemidlene på markedet.

Les også: Krefthumor skal redde liv

Beholder god helse lengerNyrekreft er spesielt godt egnet for målsøkende behandling. Krefttypen kan ikke behandles med vanlig cellegift, og mange pasienter har manglet et behandlingstilbud.

Ulempen med målsøkende behandling, er at det ikke kurerer kreften. I stedet bremser den svulstveksten og celledelingen, noe som kan forlenge livet til kreftpasienter som ikke kan bli friske. Behandlingsformen gir dessuten færre bivirkninger enn cellegift, noe som også forbedrer livskvaliteten til pasientene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer