Bedre billigsykler

- Du får en mye bedre sykkel for 2.000 kroner i dag enn for ti år siden, sier Ragnar Jacobsen i Falck Sykkelregister i en pressemelding fra Biltema.

Publisert
Sist oppdatert

- Frem til begynnelsen av 90-tallet var sykkel ensbetydende med DBS. Men flere importører har gitt sportsbutikkene konkurranse, gjort utvalget mye større og sendt prisene nedover, sier Jacobsen.

Det er ikke bare faghandlerne som selger sykler lenger - nå får du også sykler på butikker som spesialiserer seg på helt andre ting, blant annet Coop Obs!, Smart Club, og Biltema.

- I 2003 solgte vi 19.000 sykler, i fjor 24.000. I år regner med å passere 30.000 ettersom vi utvider med tre varehus i løpet av året, sier Tommy Fredriksen i Biltema. Det selges rundt 350.000 sykler årlig i Norge.

- I dag har for eksempel alle syklene våre Shimano-gir. Skivebremser i stedet for kloss blir også stadig vanligere, sier Fredriksen.

Trykk her for å se bildespesialen, blant annet med sykler fra Biltema.

Ikke bare billigsyklene

Men det er ikke bare billigsyklene som blir bedre. Du får selvsagt også langt bedre sykler til 4.000 kroner - eller 20.000 kroner enn det du fikk før.

Det er imidlertid opp til deg å vurdere hvor mye penger du vil legge i sykkelen.

Trykk her for å se hvor mye du må regne med å betale for gode sykler i forskjellige klasser - og hvilke sykler vi fikk anbefalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer