Bedre blodtrykk på magen

Er du bekymret for blodtrykket? Da bør du sove med ansiktet ned i puta.

Publisert
Sist oppdatert

Kan sovestillingen ha betydning for blodtrykket ditt?

Det mener den japanske forskeren Yasuharu Tabara som har et råd til menn med blodtrykk i den øvre enden av skalaen: Sov med ansiktet ned.

Risikerer hjerteinfarktHøyt blodtrykk har en sammenheng med risikoen for alvorlig hjertesvikt. Og anfallet kan like gjerne komme snikende om natten.

Derfor har Tabara og hans kolleger ved Ehime University School of Medicine i Japan undersøkt sammenhengen mellom blodtrykk og sovestilling.

271 friske menn i alderen 19 til 64 år ble testet mens de lå på ryggen og på magen i sengen. Og blodtrykksmåleren viste klare forskjeller. Når mennene lå på magen, falt blodtrykket merkbart hos de fleste. Og 25 menn kunne vise til store endringer i blodtrykket bare ved å snu seg over på magen.

- En betydelig endring i blodtrykket ved forskjellige sovestillinger bør undersøkes nærmere. Dete kan ha konsekvenser for tilfeller av hjerteproblemer i søvnen, skriver Tabara og hans kolleger, i følge helsemagasinet WebMD.

Også mot snorkingMen det er ikke bare blodtrykket som blir bedre av å sove på magen. Denne posisjonen er også mye bedre for de som sager tømmerstokker natten gjennom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer