Bedre C-vitamin-opptak med sukkermolekyler

En nyere amerikansk studie viser at et C-vitamin-tilskudd i pulverform tilsatt sukkermolekyler tas opp tre ganger bedre av kroppen enn ren C-vitamin og et tradisjonelt C-vitamin-produkt.

Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske pilotstudien ble utført blant annet ved å måle hvor mye C-vitamin-aktivitet som finnes i blodet etter en viss tid..

Studien, som ble ledet av av professor Anthony J. Verlangieri, ble gjort på kaniner - som i likhet med mennesker ikke produserer C-vitamin selv.

Forsøksdyrene ble delt i tre grupper og gitt tre forskjellige C-vitamin-prudukter - et som er tilsatt sukkermolekyler og i pulverform, (Crystal C) en tradisjonell c-vitamintablett(Ester C) og ren C-vitamin (l-askorbinsyre).

C-vitamin-aktiviteten i blodet ble målt 30, 60 og 90 minutter etter inntaket.

 

  • Ren C-vitamin økte aktiviteten i blodet med 87 prosent etter 30 minutter, og tallet falt til 70 prosent etter 90 minutter.
 

  • Tabletten økte aktiviteten i blodet med 102 prosent etter 30 minutter, og tallet falt til 77 prosent etter 90 minutter.
 

  • C-vitaminpulveret økte aktiviteten i blodet med 237 prosent etter 30 minutter, og tallet falt til 208 prosent etter 90 minutter.
 

Dette bekrefter et tilsvarende studie fra januar i år, der 30 marsvin ble gitt de samme preperatene. C-vitaminaktiviteten i blodet ble også her målt etter 30, 60 og 90 minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer