Bedre fødsel med akupunktur

Bruk av akupunktur hos fødende kan redusere smerter og gjøre fødselen lettere. Det viser et norsk studie som er gjort ved Sykehuset Østfold.

Publisert
Sist oppdatert

Akupunktur opplever en stadig sterkere interesse hos fødende kvinner som et godt alternativ til epidural og andre smertestillende medikamenter. Behandlingen er nå et etablert tilbud ved mange av landets fødeavdelinger.

- Ved hjelp av akupunktur kan vi gi kvinner en bedre fødsel. Det er heller ikke funnet noen bivirkninger ved denne behandlingen, sier jordmor Else Skilnand som har deltatt i undersøkelsen ved Sykehuset Østfold. Hun presenterte resultatene i undersøkelsen foran en fullpakket sal på årets internasjonale akupunkturkonferanse i Oslo.

Mindre smerte og raskere fødselUndersøkelsen bygger på et studie av 210 kvinner som frivillig ville forsøke akupunktur ved fødselen. Omtrent halvparten av kvinnene fikk virkelig behandling under fødselen mens den andre halvparten fikk ”falsk” behandling. Pasientene kunne om de ønsket gå over til vanlige medikamenter for å lindre smertene når som helst i fødselen.

Et viktig funn i undersøkelsen er at kvinnene som fikk reel behandling med akupunktur opplevde betydelig lavere smerte under fødselen enn kvinnene i kontrollgruppen. Behandlingen så også ut til å føre til at fødselen gikk raskere og at færre hadde behov for å gå over til tradisjonelle smertedempende midler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer