Julegavehandel 2021

- Bedre forberedt enn noen gang

Norske forbrukere har blitt flinkere til å planlegge kjøpene sine og sjekke om black friday-prisene er så gode tilbud som de utgir seg for å være.

PRISBEVISST: Det er tydelig at forbrukerne har skjønt at store rabatter ikke nødvendigvis betyr gode kjøp, påpeker forbrukerøkonom. Foto: NTB
PRISBEVISST: Det er tydelig at forbrukerne har skjønt at store rabatter ikke nødvendigvis betyr gode kjøp, påpeker forbrukerøkonom. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det mest oppsiktsvekkende, er hvor mye flinkere og bevisste folk er blitt på å sjekke priser og planlegge innkjøpene knyttet til black friday, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 til DinSide.

- Tydeligvis har folk skjønt at en god rabatt ikke nødvendigvis er et godt kjøp. Vi er altså bedre forberedt enn noen gang når vi «slår oss løs» under black friday, sier Gundersen.

Han viser til en fersk undersøkelse banken har gjennomført, som blant annet viser følgende:

  • Av de som skal handle under black friday, oppgir hele 80 prosent at de sjekker priser og planlegger innkjøpene. Denne andelen har økt fra 52 prosent i 2019 og 76 prosent i fjor.
  • I tillegg regner 51 prosent med at de ikke skal shoppe på black friday, mens 24 prosent tror de gjør minst ett kjøp.

Lett å la seg blende

Nøkkelen til spare og gjøre kupp ligger nettopp i å sjekke priser i ulike butikker på forhånd, samt vite akkurat hva slags produkt eller vare du er ute etter, ifølge forbrukerøkonomen.

- De som ikke har planlagt noe som helst eller sjekket markedet, vil mye lettere la seg blende av store rabatter og fristende tilbud i butikken, advarer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer