Bedre helse med frokost

Du bør spise frokost hver dag. Da kan du se frem til bedre kroppsvekt og lavere kolesterol, mener forskere.

Publisert
Sist oppdatert

Gode matvaner er viktig for den som vil holde seg sunn og frisk.

Og frokosten er ikke noe unntak. Britiske forskere mener nå at en god frokost både kan redusere problemer med overvekt og gi deg lavere nivåer av det farlige kolesterolet LDL.

Sunnere hjerterForskerne ved Universitetet i Nottingham testet effekten av en god frokost på ti kvinner. De frivillige deltakerne skulle i to uker spise en fiberrik frokostblanding med lettmelk til frokost, etterfulgt av to uker uten frokost. Kvinnene spiste andre måltider som lunsj, middag og mellommåltider i hele perioden.

Tester av deltakerne viser at kolesterolet skyter i været på dagene uten frokost. Følsomheten for insulin ble også redusert, som betyr at det blir lettere å legge på seg ekstra vekt. Til sammen kan disse to faktorene ha stor betydning for et sunt hjerte- og karsystem.

Den engelske undersøkelsen er omtalt av nettmagasinet Nutraingredients og publisert i siste utgave av fagmagasinet American Journal of Clinical Nutrition.

Småspiser uten frokostDårlig tid er en av grunnene til at mange dropper en skikkelig frokost med grovbrød og melk. Men om du skipper måltidet for å gå ned i vekt, bør du vurdere strategien din på nytt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer