Bedre hjerte med te

En kopp eller to om dagen kan halvere risikoen for høyt blodtrykk

Publisert
Sist oppdatert

Te-drikkere kan regne med bedre helse på tross av om de ellers lever ganske usunt. Det viser en undersøkelse som er gjennomført i Taiwan.

Lavere blodtrykkStudiet har sammenliknet te-vanene til 1.500 tilfeldig utvalgte kvinner og menn i Taiwan. Og resultatene viser klart at en eller flere kopper te daglig kan ha stor betydning for blodtrykket.

Blant de som drakk en liten kopp om dagen var risikoen for høyt blodtrykk nesten halvert. Og de som drakk to kopper eller mer kunne glede seg over to tredjedels reduksjon av risikoen for usunt blodtrykk. Det var ingen forskjell på om deltakerne drakk grønn eller svart te, skriver avisen Herald Tribune

Resultatene regnes som ekstra pålitelige fordi de taiwanske te-drikkerne slett ikke hadde en sunnere livsstil enn andre mennesker i undersøkelsen.

I mange land er te assosiert med bedre helse på grunn av at de som drikker te også har en tendens til å leve sunnere. Derfor vil det være vanskelig å fastslå om helse-effektene av teen skyldes drikken eller andre faktorer. Men i Taiwan hadde de som drakk te også en tendens til å være fetere, røyke og drikke mer alkohol, bruke mer salt og spise færre grønnsaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer