Bedre konfliktløsningsordninger

Publisert

For å forhindre domstolsbehandling, er det nødvendig at forsikringsselskapenes klageinstanser har et godt rykte, både hos selskapene og ikke minst hos kundene. Behandlingen må føles sikker, god, betryggende, og være rask. I tillegg må du som kunde bli bedre orientert om de klageinstanser som er aktuelle for deg. Målet er at både de ressurssvake, og ressurssterke, kundene skal føle seg trygge.

Målet er altså å gi deg utvidet klageopplysning, både internt i ditt eget selskap og ved Forsikringsklagekontoret. Fra årsskiftet skal det etableres en frivillig meglingsordning for privatkunder. Den skal være billigere, bruke kortere tid enn dagens ordninger, og framtre som mer tillitsvekkende overfor deg som kunde.

Forsikringsklagekontorets stilling skal styrkes. Finansieringen er lagt om, slik at saksbehandlingen, forhåpentligvis, blir bedre og kortere.

Forsikringsskadenemdas og Avkortningsnemdas avgjørelser skal bli bedre begrunnet enn tidligere. Målet er å bidra til økt respekt, og etterlevelse, i forsikringsselskapenes egen praksis. I tillegg vil det bli vurdert om avgjørelsene nemdene fatter skal være bindende for forsikringsselskapene, hvis de ikke innen en viss frist velger å føre saken inn for det vanlige domstolsapparatet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer