Bedre leger med dataspill

Spillprodusentene har funnet et nytt marked. Nå kan leger og kirurger øve seg i kompliserte inngrep med egne dataspill.

Publisert
Sist oppdatert

Dataspill er ikke bare underholdning for ungene. Spillene blir stadig mer avanserte og kan nå være med på å redde liv.

Simulatorer av forskjellige slag har lenge blitt brukt i utdanningen av flygere og andre tekniske yrker. Men i det siste har vanlige dataspill også blitt stadig vanligere i utdanning og opplæring innen flere fag.

Den internasjonale konferansen Games for Health starter i dag i Wisconsin, USA. Konferansen har samlet over 100 leger og pedagoger som skal diskutere fremtiden for dataspillende helsearbeidere.

Opererer på dataI tre år har kirurger ved et sykehus i New York kunnet øve seg på avansert kirurgi med et spesialdesignet dataspill.

Programmet Super Monkey Ball er utviklet for en vanlig Nintendo Game Cube men med en egen vri. I stedet for å kjøre raske biler eller skyte på skurker, kan spillet gi realistisk trening i avansert kikkhulls-kirurgi. Og treningen har allerede gitt resultater.

- Kirurger som har spilt spillet, eller fortsatt spiller det, er betraktelig bedre enn de som ikke har brukt spillet. Dataspillet er den mest utslagsgivende årsaken til suksess, og viktigere enn faktorer som for eksempel erfaring eller kjønn, sier overlege James Rosser ved Beth Israel Medical Center til spillmagasinet Wired.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer