Bedre medisin mot astma

Gode nyheter for deg som sliter med astma, bronkitt eller andre luftveissykdommer. Ny forskning kan føre til et gjennombrudd i utviklingen av astmamedisiner. Joachim Henriksen

Publisert
Sist oppdatert

Det er amerikanske forskere som nå gir astmatikere nytt håp. De har funnet ut at et peptid med navnet MANS kan redusere produksjonen av slim i luftveiene.

Det er gode nyheter for mennesker som har problemer med astma, kronisk bronkitt, cystisk fibrose og liknende luftveissykdommer.

Blokkerer proteinetProduksjon av slim i luftveiene er en helt nødvendig reaksjon for å beskytte de sårbare områdene i luftveiene. Men for noen blir produksjonen for stor slik at det oppstår problemer. Overdreven produksjon av slim er årsaken til tette luftveier hos astmapasienter.

MANS er en spesiell kombinasjon aminosyrer som virker ved at det hindrer et bestemt protein som utløser produksjonen av slim.

Viktige funn- Disse funnene kan være være svært viktige for utviklingen av en god medisin mot flere luftveissykdommer, sier forskningsleder Kenneth B. Adler ved North Carolina State University til CNN.

Resultatene av forskningen blir publisert i det kommende nummeret av det amerikanske fagmagasinet Nature Medicine. I tillegg til forskerne ved North Carolina State University har fagfolk fra Brasil, Frankrike og Tyskland bidratt i undersøkelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer