Bedre p-piller underveis

P-piller brukes av 25 millioner kvinner verden over, og kvinnene stiller høye krav til pillen. Nå kommer en ny, lavdosert p-pille.

Publisert
Sist oppdatert

P-piller er verdens mest brukte prevensjonsmiddel. En av tre kvinner mellom 15 og 49 år bruker p-piller som prevensjon, noe som tilsvarer 34 prosent av prevensjonsbrukerne. Til sammenligning bruker 28 prosent kondom.

Til tross for velfungerende p-plastre, foretrekker kvinner fremdeles p-piller.

Krav til pilleneDet er 45 år siden den første p-pillen så dagens lys, men det setter ikke stopper for videre utvikling av prevensjonsmidlet. Kvinner setter stadig større krav til pillene, og produsentene forsøker å lage tilfredsstillende produkter.

- Kvinner ønsker seg p-piller som inneholder lavt hormonnivå. Det er viktig at de ikke legger på seg og de vil ikke at det skal påvirke dagliglivet, sa Ilka Schellschmidt, ekspert på utvikling av prevensjon for kvinner, på et presseseminar i Berlin i helgen.

I tillegg vil kvinner gjerne slippe PMS-plager i forbindelse med menstruasjonen. For det er ingen hemmelighet at svært mange kvinner får premenstruelle plager. Hele 57 prosent blir deprimerte, 66 prosent blir irriterte, 65 prosent får ømme bryster og 66 prosent hovner opp før menstruasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer