Bedre studiemuligheter for voksne

Nå kan det bli lettere for voksne å ta utdanning, med bedre muligheter til lån og stipend fra Lånekassen.

STUDIELÅN TIL DU ER 50 ÅR: Nå kan det bli lettere for voksne å ta videregående og høyere utdanning. Fra kommende studieår kan voksne opp til 50 år søke om fullt lå i Lånekassen, mot 45 år som er aldersgrensen i dag. Kravet om minst 50 prosent studiebelastning for å få støtte fjernes, slik at det blir enklere å kombinere studier og jobb. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
STUDIELÅN TIL DU ER 50 ÅR: Nå kan det bli lettere for voksne å ta videregående og høyere utdanning. Fra kommende studieår kan voksne opp til 50 år søke om fullt lå i Lånekassen, mot 45 år som er aldersgrensen i dag. Kravet om minst 50 prosent studiebelastning for å få støtte fjernes, slik at det blir enklere å kombinere studier og jobb. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

2. mars er det søknadsfrist for plass på videregående skole. Nyheten som Lånekassen nå går ut med gjør at det kan være aktuelt for flere – også «godt voksne» – å søke på skoleplass innen søknadsfristen.

Nå forteller Lånekassen at regjeringen har foreslått nye regler for lån og stipend for voksne, som kan gjøre det lettere for flere voksne å ta utdanning, også ved siden av ordinær jobb.

Dersom forslaget blir vedtatt, vil de gjelde med virkning fra oppstart av studieåret 2020/2021.

Lånekassen skriver at de nye reglene er ikke vedtatt enda, men er sendt på høring av Kunnskapsdepartementet, og at de mest sannsynlig blir fastsatt i løpet av april.

Men dersom det kan være aktuelt for deg å benytte deg av de nye ordningene, må du søke skoleplass nå, innen 2. mars.

600.000 voksne er uten videregående opplæring

Dersom du er under 25 år og har fullført grunnskolen, har du rett på videregående utdanning. Dette kalles ungdomsrett, og gjelder ut skoleåret som begynner det året du fyller 24 år.

Men ifølge Lånekassen er det også cirka 600.000 voksne i alderen 25–66 år som per i dag ikke har fullført videregående opplæring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer