Bedre telefonkatalog.no

Har du irritert deg over at Telefonkatalogen.no er lite brukervennlig? Grunnen er en sperre som gjør at du ikke kopiere adresser og numre.

Publisert
Sist oppdatert

Etter mye om og men kom endelig telefonkatalogens hvite sider på nett, og i motsetning til den rådyre nummeropplysningen på 180 er tjenesten gratis.

Den eneste betingelsen er at du registrerer deg som bruker, så langt så bra.

Tungvint

Dessverre er tjenesten bruker-uvennlig, i og med at det er lagt inn en sperre som gjør at du ikke kan kopiere adresser og telefonnumre. Prøver du å kopiere vil du bare lime inne et blankt tekstfelt. Dette gjør det tungvint å oppdatere dine adresselister, i og med at du må skrive inn alle opplysningene i stedet for å "kopiere og lime".

Ikke vår skyld

Vi trodde først at denne sperren var lagt inn for å hindre masseuthenting av telefonkatalogens rettighetsbeskyttede opplysninger, men så feil kunne vi ta.

- Dette var faktisk et krav i konsesjonen fra Datatilsynet, sier en dame på kundesenteret til telefonkatalogen online.

- For å forhindre uønsket spredning av telefonnumre og adresser ut over hva kundene selv ønsker, måtte vi iverksette tiltak for å gjøre det vanskeligere å kopiere innholdet. Målet er altså å unngå misbruk av personopplysninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer