Bedriftenes skrekk

Frykter at du vil saksøke dem for millioner.

Bedrifter er redd du vil saksøke dem i fremtiden - med god grunn. Foto: colourbox.com
Bedrifter er redd du vil saksøke dem i fremtiden - med god grunn. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Produsenter og formidlere av en rekke hverdagsprodukter frykter fremtiden. De er redd for at produkter som mp3-spillere, kosmetikk, laseroperasjoner og dagligvarer kan skade menneskekroppen og dermed forårsake massesøksmål fra forbrukere, myndigheter og samarbeidspartnere, skriver Dagens Næringsliv i dag.

I Orkla-konsernet jobber det nå åtte ansatte på heltid med å vurdere og redusere dagens og morgendagens risikofaktorer. I tillegg er det nærmere hundre ansatte som har risikoarbeid som del av sin jobb i konsernets ulike selskaper.

- Ved å forstå risiko kan vi bruke ressurser på å hindre at uheldige ting skal skje, sier Jan Thomsen som er sjef for risikostyring i Orkla ASA, til Dagens Næringsliv.

Skremt bransje

En rekke omtalte skader på miljø, mennesker og ansatte har skremt forsikringsbransjen og næringslivet over hele verden de siste årene. Skadevirkninger ble avdekket etter at produktene hadde vært i bruk i flere år.

Et eksempel på dette er bruken av asbest. Mistanken om at asbest var helseskadelig dukket opp allerede i 1950-årene, bruken nådde toppen i 1970-årene, mens antallet dødsfall forårsaket av asbest vil nå topppen i 2015, ifølge den uavhengige amerikanske forskningsstiftelsen EWG Action Fund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer