Begår du disse treningstabbene?

Kanskje det er derfor kroppen står på stedet hvil?

Du forbrenner ikke mange kalorier av å skravle for mye med treningsvennene dine. Foto: Colourbox
Du forbrenner ikke mange kalorier av å skravle for mye med treningsvennene dine. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har i lang tid vært regelmessig på treningssenteret. Du har gått på gruppetreningstimer, du har brukt styrkeapparater og har svettet mer enn noen gang før. Men hver gang du går på vekten, blir du like skuffet. For vekten er og blir den sammen.

Hva skjer? For trening skal jo være den beste måten å gå ned i vekt?

Vel jo, sammen med et sunt og balansert kosthold kan trening gjøre at du går ned i vekt. Men på veien til varig vektreduksjon er det mange misforståelser du kan møte på underveis.

Les også: Er du en gymterrorist?

Her er de største treningstabbene vi begår:

Svette = kalorier

Jo mer jeg svetter, jo flere kalorier forbrenner jeg, tenker du. Kroppen produserer varme når energiomsetninger er høy, noe som resulterer i økt svettproduksjon. Men det er flere faktorer som spiller inn når det gjelder mengden som produseres - som temperatur, luftfuktighet og arv.

- Svette har ikke noe med å vektreduksjon eller kaloriforbrenning å gjøre. Dessuten er svette bare vann, som vil erstattes når du inntar væske igjen, sier forfatter og treningsekspert James A. Peterson ifølge WebMD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.