Begerschwungen

Vi er de siste som har noen glede av å helle kaldt vann i blodet på begersvingere. Avsnittene nedenfor er derfor skrevet med en viss sorg.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har vridd hodet for å komme utenom denne delen av artikkelen, men skal vi ta for oss pengesluk er vi simpelthen nødt til å skrive om festgledene. En gjennomsnittlig nordmann drikker nemlig seks liter ren sprit per år.

Legger vi til grunn at dette inntas i lystige lag på landets utesteder, har vi ved hjelp av DinSides alkoholkalkulator regnet ut at det tilsvarer 11,5 liter øl per måned, og altså 23 halvlitere hver måned. I året utgjør dette 136,8 liter. 60 kroner er et normalt prisnivå for halvliteren ved landets utesteder.

Beløpet vi kommer fram til med disse forutsetningene er omtrent 16,500 kroner per år. Vi tar neppe for hardt i hvis vi påstår at sosiale ølhunder bruker minst dette årlige beløpet på uteliv.

Gode alternativer?

Her er det slett ikke lett å finne billigere alternativer som ikke forringer velferden. Det er jo mye sosialt samvær forbundet med en pils ute. Øl fra butikken erstatter jo ikke dette, men for elskere av selve ølet, kan det tross alt være et alternativ.

Altså: Utenom tider med priskrig koster 0,33 liter øl omtrent 14,50 i butikken. Med denne literprisen kommer du ned i 6.000 kroner året. Spart: 10.000 kroner årlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer