Feriepenger 2021

Begynn å spare til ferien nå

Har du vært eller er permittert - kanskje til og med sagt opp - får du mindre utbetalt i feriepenger. Sett deg derfor ned og regn ut hvor mye du får, slik at du eventuelt kan lage en spareplan fram mot sommeren.

OVERRASKET: Kjell Hugvik hos Nav hadde ikke ventet så mange søknader om dagpenger. Video: Øystein Sæthre Vis mer
Publisert

Onsdag foreslo regjeringen å forlenge den forhøyede dagpengesatsen for permitterte og arbeidsledige fram til 1. juli, og et par dager tidligere ble det kjent at regjeringen også vil forlenge permitteringsperioden og dagpenge-retten til samme dato.

Mange opplevde å blir permitterte eller miste jobben da coronaviruset for alvor traff oss i fjor vår - noe som resulterte i lavere inntekt enn de var vant med.

Mindre feriepenger til sommeren

En annen konsekvens av permittering eller arbeidsledighet, er at du mister noe av feriepengeopptjeningen din, som først vil vises på feriepengene du får utbetalt året etter.

- Dessverre vil permitteringen på den måten gi en dobbeltsmell: Redusert inntekt og mindre feriepenger i 2021, advarte forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank overfor Dinside i fjor.

Du kan tape opp mot 46 000,–

Tvetenstrand laget to regneeksempler som viste hvor mye en enslig, samt en familie med to inntekter, vil tape av årets feriepenger hvis de var permitterte i løpet av 2020:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer