Behandler eksem med homøopati

- Jeg har god erfaring med å behandle eksem med homøopati. Jo yngre pasienten er, jo bedre er det, sier homøopat Anne Helene Brudevoll.

Publisert
Sist oppdatert

Behandler eksem med homøopati

- Jeg har god erfaring med å behandle eksem med homøopati. Jo yngre pasienten er, jo bedre er det, sier homøopat Anne Helene Brudevoll.
Mange ønsker ikke å bruke kortisonkrem, og søker i stedet hjelp for eksemplager hos homøopat. Homøopat Anne Helene Brudevoll, Balderklinikken i Oslo, har opp gjennom årene behandlet en rekke eksempasienter med god resultat.

- Hva slags homøopatisk medisin bruker du?

- Første gang jeg møter en ny pasient, gjør jeg et grundig intervju. Vi går blant annet gjennom symptomene og hva som utløser forverringer og forbedringer i tilstanden, samt humør og temperament. Ut fra symptombildet velger vi medisin. Noen ganger er behandlingen kortvarig, andre ganger kan den gå over uker eller måneder.

- Kommer forandringen gradvis eller plutselig?

- Ofte ser vi en forverring før det blir bedre. Forverringen er et tegn på at medisinen virker. Hos barn er denne førstegangsforverringen oftest ikke så ille for barn som for voksne.

- Kan pasienter med store plager bli bra?

- Ja, men hvis plagene er svært store, kan det være jeg velger en ekstra mild homøopatisk medisin, slik at pasienten ikke får førstegangsforverring.

- Anbefaler du andre medisiner eller tilskudd utover homøopatisk medisin?

- For eksem anbefaler jeg ofte at man smører seg med A-creme og tar oljen Udo's Choice. Denne oljen inneholder flere typer fettsyrer som er bra ved eksem. Til barn kan oljen blandes med litt appelsinjuice. Hvis pasienten har eksem i hodebunnen kan det være aktuelt å smøre seg med et aloe vera-preparat, sier Brudevoll.

Hanna Hånes, mozon.no, oppdatert 09.10.02.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer