Behandling av eksem

Eksembehandling står på fire bein: Behandling av selve eksemet med kortisonkrem, utrydding av infeksjoner i eksemet, riktig hudpleie og fjerning av utløsende faktorer.

Publisert
Sist oppdatert

De som rammes av eksem, har ofte tørr og fettfattig hud som lett klør. Tilføring av fuktighet og fett er viktig for at huden skal bli bra. Når du bruker fuktighetskrem, salver og bad med oljetilsetning, bedres tilstanden raskere, og man kan forebygge plager og komplikasjoner.

Daglig rengjøring Bruk alkaliefrie såper, eventuelt bare med rent vann eller en fuktighetskrem som fjerner forurensninger og kosmetikk, samtidig som den tilfører fuktighet og mykgjør huden.

Tilfør fettSærlig på de tørreste hudpartiene bør du bruke mye fett, for eksempel ren vaselin eller vannholdig, fettrik vaselinkrem. Lanolin er særlig hudvennlig fett, fordi denne fettypen samtidig binder fuktighet. Men noen er allergiske mot lanolin. Derfor er ofte vaselin best. Oljebad er en enkel og effektiv måte å tilføre huden et tynt, mykgjørende fettlag over det hele. Du får kjøpt oljer på apoteket. Badevannet bør ikke være så varmt at huden svetter, da kan kløen bli verre. Du bør ikke ligge lenger enn 15 minutter i badekaret. Når du tar oljebad, skal du ikke bruke såpe, og huden bør lufttørres etterpå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer