Forbrukerrådet

- Behold avtalen

Forbrukerrådet anbefaler alle å beholde en avtale om man bytter jobb eller går av med pensjon.

OPPFORDRING: Forbrukerrådet anbefaler å beholde livs- eller uføreforsikringen om du går av med pensjon eller bytter jobb. Foto: Shutterstock/NTB
OPPFORDRING: Forbrukerrådet anbefaler å beholde livs- eller uføreforsikringen om du går av med pensjon eller bytter jobb. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerrådet kommer nå med følgende oppfordring: Har du livs- eller uføreforsikring gjennom jobben bør du fortsette denne avtalen om du går av med pensjon eller bytter jobb, skriver Forbrukerrådet på sine nettsider.

Forvaltningsorganet skriver videre at det ofte kan være mye penger å spare på å bytte forsikringsselskap, men i noen tilfeller lønner det seg ikke å si opp eller bytte forsikring. Det skyldes at man ofte får tegnet livs- og uføreforsikring gjennom jobb:

- Disse forsikringene vil kunne utgjøre stor forskjell for deg om du skulle bli rammet av sykdom, og avtalene du tegner gjennom jobb er ofte gode, sier Jorge B. Jensen, fagdirektør i Forbrukerrådet.

Han legger til at Forbrukerrådet ser flere eksempler på folk som bytter jobb og takker nei til videreføring av uføreforsikringen.

Men i takt med antall år de har vært i samme jobb har prisen på forsikringen gått oppover, og dersom ny arbeidsgiver ikke tilbyr tilsvarende uføreforsikring, må de ofte tegne en ny avtale til en langt høyere pris.

- Jo eldre man blir, jo dyrere blir livsforsikringen. Derfor anbefaler vi at man holder på livsforsikringen etter man går av med pensjon. Dersom du bytter jobb anbefaler vi det samme med uføreforsikringen. Takker du nei til videreføring, eller sier opp avtalen kan du i verste fall stå uten en slik forsikring, sier Jensen videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.