Fastrente

- Beholder flytende rente, enn så lenge

Bør jeg binde renta nå? Dette spørsmålet er det mange som stiller seg i disse dager.

DYRERE: De aller fleste boligeiere må belage seg på å betale høyere renter framover. Økonom Lene Drange deler sine fastrente-råd. Foto: NTB
DYRERE: De aller fleste boligeiere må belage seg på å betale høyere renter framover. Økonom Lene Drange deler sine fastrente-råd. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Da Norges Bank nylig satte opp styringsrenta, varslet de flere renteøkninger framover. Innen utgangen av 2023 forventer sentralbanken at vi har boliglånsrenter rundt fire prosent.

Dette betyr dyrere lån på toppen av alle de andre prisøkningene på mat, strøm og drivstoff - og da er det mange som spør seg om det er lurt å gå for fastrente.

- Selv har jeg fått tilbud om å binde renta, men jeg har foreløpig takket nei. Jeg beholder altså flytende rente enn så lenge, men trenger du forutsigbarhet, kan fastrente være smart, sier økonom Lene Drange til DinSide.

Men hva ligger fastrente på nå, og hvor lenge bør du binde?

Dyrere med fastrente - foreløpig

Ifølge Finansportalen har det billigste fastrentelånet per 4. april 2022 ei effektiv rente på 3,15 prosent.

Til sammenligning ligger det billigste boliglånet med flytende rente på 1,81 prosent.

Dermed er det foreløpig en prisforskjell på nesten 1900 kroner måneden mellom boliglån med fast og flytende rente.

Men om renta økes som skissert, vil det bli tre renteoppganger i løpet av året, noe som betyr at til neste vår kan de de flytende rentene ha tatt igjen fastrentene, skriver Huseierne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer